Mobiilisovellukset ja niiden luominen

2 opintopistettä

Mitä mobiilisovellukset ovat? Miten mobiilisovelluksia oikein tehdään? Miten mobiililaitteissa kuten kännyköissä olevat ohjelmat poikkeavat muista ohjelmista?

Tehtyjen tehtävien osuus:

0

%

Lisätietoja kurssista

Kurssia julkaistaan osissa kevään 2021 aikana. Toinen käyttöliittymäkomponentteihin liittyvä osa julkaistaan maaliskuun puolivälissä.

Tällä kurssilla opit perustaidot mobiilisovellusten luomisesta. Opit mitä mobiilisovellukset ovat ja miten ne poikkeavat muista sovelluksista. Opit kirjoittamaan mobiilisovelluksia, jotka kysyvät ja näyttävät tietoa, hakevat tietoa verkossa olevista rajapinnoista, ja sisältävät useampia näkymiä. Tutustut myös ohjelmointiympäristön käyttöön sekä mobiilisovellusten julkaisemiseen.

Kuten aiemmilla kursseilla, materiaalissa käytetään ohjelmointikielenä Dart-ohjelmointikieltä. Mobiilisovellusten luomiseen käytetään Flutter-sovelluskehystä sekä sen tarjoamia komponentteja.

Oppimateriaali on kirjoitettu siten, että tarvitset materiaalin käyttöön vain modernin selaimen. Tähän sopii esimerkiksi Googlen Chrome-selain tai Microsoftin Edge-selain. Tehtävät on toteutettu siten, että niihin voidaan vastata selaimella suoraan materiaalissa. Materiaalissa neuvotaan myös ohjelmointiympäristön käyttöön.

Kurssin suoritus tapahtuu tehtäviä tekemällä. Kurssi on kahden opintopisteen laajuinen ja opintopisteet kurssista saa keräämällä yli 90% saatavilla olevista kurssipisteistä. Kurssipisteitä saa kurssimateriaalissa olevista aktiviteeteista eli kyselyistä ja ohjelmointitehtävistä.

Mikäli olet opiskelija ja haluat kurssista saatavat opintopisteet osaksi tutkintoasi, selvitäthän opiskelupaikastasi voiko kurssista saatavat opintopisteet lukea osaksi opintojasi.